2013.03.07.
01:06

Írta: ETIaYETI

7 sztárból lett politikus.

Szintén egy teljes egészében átvett anyagról volna szó, melyet az általunk is nagy tiszteletnek örvendett és olvasott KíVŰL TÁGASABB blog szórt az internetezők elé. Kiváncsiak lennénk a magyar megfelelőikre is.

Eredeti link itt:

http://kivultagasabb.blog.hu/2013/03/05/sztarokbol_lett_politikusok

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, könnyen elképzelhető, hogy politikusi pályára lép Ashley Judd. A Szemtől szemben, a Ha ölni kell és számtalan egyéb film sztárja a hírek szerint Kentuckyban indulna a szenátusi posztért a republikánus Mitch McConnell, a szenátus kisebbségi vezetője ellenében. Összegyűjtöttünk pár olyan hírességet az elmúlt évtizedekből, akik politikusi pályára léptek.

Ashley Judd cím.jpg

Ashley Judd természetesen messze nem az első olyan híresség, aki politikai pályára léphet. A színészeknél maradva kezdjük a példálózást rögtön a volt kaliforniai kormányzóval, Arnold Schwarzeneggerrel. A republikánus színekben politizáló volt akcióhőst 2003-ban választották meg az Egyesült Államok egyik legfontosabb államának első emberévé, majd 2006-ban újraválasztották.

Schwarzenegger.jpg

Az Európában talán kevéssé ismert példák egyike Bill Bradley, aki a hetvenes években a New York Knicks kosarasa volt, majd 1978-ban New Jersey szenátorává választották demokrata színekben. 2000-ben Al Gore ellenében indult a demokrata elnökjelöltségért is, ám nem járt sikerrel.

Bill Bradley.jpg

A James George Janos néven született Jesse Ventura profi testépítő volt mielőtt nem kis meglepetésre 1998-ban Minnesota kormányzójává választották. A szlovákiai magyar ősökkel rendelkező politikus a Reform Párt színeiben irányíthatta az államot, mindössze egy terminus erejéig.

Jesse Ventura.jpg

A komikus Al Franken az Amerikában rendkívül népszerű Saturday Night Live szerzőjeként és szereplőjeként lett híres, majd ezt követően neves liberális véleményformáló rádiós műsorain keresztül (is). Demokrata színekben indult a szenátusi választásokon Minnesotában 2008-ban, nyert is és 2009-től mindenféle jogi hercehurcákat követően el is kezdte a munkát.

Al Franken.jpg

A muzsikusok közül Sonny Bono futotta be az egyik legnagyobb karriert. Az énekesnő Cher volt férje (a Sonny és Cher tagja) republikánusként lett képviselő 1994-ben. Ekkor már szép politikai karrier állt mögötte, hiszen azt megelőzően a kaliforniai Palm Springs polgármestere volt. 1998-ban hunyt el.

Sonny Bono.jpg

Végül de nem utolsósorban egy ilyen lista nem lehet teljes Ronald Reagan nélkül. A nyolcvanas években két ciklust végigszolgáló elnök a leghíresebb (és az elért pozíciót tekintve mindenképpen a legsikeresebb) politikus a listán. Ronald Reagan közepes színészi karriert követően két cikluson keresztül volt Kalifornia kormányzója, majd 1980-ban elnökké választották, 1984-ben pedig újraválasztották. 2004-ben hunyt el.

Ronald Reagan.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: világ

A bejegyzés trackback címe:

https://listsick.blog.hu/api/trackback/id/tr975120788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása